Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żurawinę namocz przez ok. 1 godz. w winie. Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę. Dolej wino z żurawinami, dodaj cukier i gotuj kilka minut. Dopraw pieprzem, zaciągnij mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie zimnej wody. Zagotuj.
- Rybę pokrój na porcje. Każdą przypraw solą i pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
- Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Utłucz ze śmietanką na gładkie puree, wymieszaj z chrzanem.
Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5