Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z pomarańczy wyciśnij sok, podgrzej go (nie gotuj!), połącz z żelatyną. Przelej do płaskiego naczynia, schłodź, by stężał.
- Małą tortownicę wyłóż folią spożywczą, na dnie rozłóż biszkopty. Twaróg połącz z cukrem pudrem
- i wanilinowym. Dodaj skórkę otartą z 1 pomarańczy. Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, dokładnie połącz z masą twarogową.
- Stężały sok pomarańczowy pokrój na kawałki, wymieszaj z twarogiem, wyłóż do foremki. Wstaw do lodówki na ok. 1 godz. Galaretkę pomarańczową rozpuść w 1 i ½ szklanki wrzątku, ostudź i wylej na wierzch ciasta. Wstaw do lodówki. Gotowy sernik ozdób na wierzchu cząstkami pomarańczy.
Składniki na 1 ciasto
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Pomarańcze coraz częściej goszczą w naszych domach na święta. Możesz z nich nie tylko przygotować smaczne desery, napoje i ozdoby świąteczne, ale również pyszny sernik na zimno, którym zaskoczysz swoich gości.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5