Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wszystkie składniki kofty wymieszaj ze sobą i dokładnie wyrób rękoma. Uformuj wałeczki i nadziewaj na patyczki, dokładnie dociśnij aby nie spadły.
- Piecz około 20 min na papierze do pieczenia. Migdały upraż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni przez 2 min, aż staną się rumiane. Wymieszaj w misce kuskus z rodzynkami i migdałami, zalej wrzącym wywarem. Przykryj folią aluminiową, na 10 min. Po tym czasie, spulchnij widelcem.Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Śmietanę dopraw cukrem, solą i pieprzem.
- Na każdy talerz ułóż porcje sałaty, połóż kleks śmietany, posyp szczypiorkiem. Tak samo postępuj z pomidorem.
Porcja dla 4 osób
Składniki
Kuskus:
- 200 g kuskusu
- 300 ml wywaru warzywnego
- 20 g pokruszonych migdałów
- 30 g rodzynek
Salata:
- 1 główka sałaty masłowej lub 3 pomidory pokrojone w plastry
- 1 szczypiorek, posiekany
- 100 ml kwaśnej śmietany 12%
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował¸ Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5