Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Maślankę wymieszaj z jajkami, olejem i sokiem pomarańczowym.
- W drugiej misce połącz mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę, sól, skórkę pomarańczy oraz cukier. Wlej mokre składniki, wymieszaj.
- Foremki do pieczenia babeczek wyłóż papierowymi „papilotkami”. Na dnie każdej ułóż plaster obranej ze skóry pomarańczy. Na niego wlej ciasto. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 C.
Składniki na ok. 12 porcji
Czy wiesz że...Pomarańcze całą zimę goszczą w naszych kuchniach. Możemy z nich wycisnąć sok oraz przygotować pyszne desery dla całej rodziny. Idealnie nadadzą się do babeczek z płatkami owsianymi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5