Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli wsyp do miski, dodaj miękkie masło, utrzyj mikserem „na piasek”. Mleko, śmietanę i jajko ubij osobno w miseczce, wlej do masy, dokładnie zmiksuj, dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj.
- Urządzenie do wypieku ciasteczek rozgrzej (zapali się zielona lampka kontrolna), przełóż masę, piecz przez 5-6 minut, wyjmij i wystudź na desce. Ostudzone biszkopciki warto wstawić do lodówki na pół godziny, żeby się zestaliły.
- Czekoladę połam na kostki, roztop w kąpieli wodnej, podziel na części i dodaj barwniki spożywcze w różnych kolorach. Biszkopciki obtocz w płynnej czekoladzie, ułóż na papierze do pieczenia, posyp kolorową posypką, wstaw do lodówki na godzinę. Nabij na patyczki do lizaków.
Składniki na ok.35 szt
Do dekoracji:
- 200 g białej czekolady
- Kolorowa posypka
Rada: możesz przygotować inny kolor czekolady, zanurzać w niej patyczek lub wykałaczkę i namalować wzory na ciasteczkach.
Przepis polecany przez miesięcznik
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5