Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W misce połącz wszystkie suche składniki – mąkę, cukier, przyprawy, proszek do pieczenia i sól. Dodaj mokre składniki – mleko, rozkłócone jajka, stopione przestudzone masło, dokładnie zmiksuj.
- Nagrzej maszynkę do donatów (zapali się zielona lampka kontrolna), napełnij masą do ¾ wysokości, piecz przez ok. 4 minuty, delikatnie wyjmij na kratkę, odstaw do wystudzenia. Wystudzone udekoruj czekoladą i posypką albo oprósz cukrem pudem.
Składniki na ok 25 szt
Do podania:
stopiona czekolada gorzka i kolorowa posypka albo cukier puder wymieszany z cynamonem
Rada: pączki możesz także polukrować albo podać do nich płynny miód.
Przepis polecany przez miesięcznik
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5