Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety karpia pokrój na 4 porcje każdy. Przypraw soląi pieprzem, obtocz w mące pszennej i usmażna złoto, z obu stron na oleju. Przełóżna talerz, odstaw.
- W dużym rondlu zeszklij na oleju pokrojony w talarki por i posiekany czosnek. Dodaj ziele angielskie i liśćlaurowy oraz startąna dużych oczkach tarki marchewkęi pietruszkę. Smażprzez 3 minuty. Dodaj pieczarki pokrojone w talarki, smaż, ażwyparuje z nich woda.
- Warzywa zalej pomidorami z puszki i gotuj około kwadransa. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na wierzchu ułóżrybę, przykryj i duśkolejnych 5 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym, posypane świeżąnatkąpietruszki.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5