Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp w sosie warzywno-pieczarkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety karpia pokrój na 4 porcje każdy. Przypraw soląi pieprzem, obtocz w mące pszennej i usmażna złoto, z obu stron na oleju. Przełóżna talerz, odstaw.
    2. W dużym rondlu zeszklij na oleju pokrojony w talarki por i posiekany czosnek. Dodaj ziele angielskie i liśćlaurowy oraz startąna dużych oczkach tarki marchewkęi pietruszkę. Smażprzez 3 minuty. Dodaj pieczarki pokrojone w talarki, smaż, ażwyparuje z nich woda.
    3. Warzywa zalej pomidorami z puszki i gotuj około kwadransa. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na wierzchu ułóżrybę, przykryj i duśkolejnych 5 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym, posypane świeżąnatkąpietruszki.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy