Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Natkę pietruszki posiekaj, wymieszaj ze skórką otartą z cytryn, rozdrobnionym ząbkiem czosnku i łyżką oliwy. Tak przygotowanym farszem napełnij przyprawione solą i pieprzem dorady. Wierzch ryb skrop oliwą, upiecz na grillu (lub patelni grillowej), do zezłocenia skórki.
- Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj przepołowione pomidorki, krótko przesmaż.
- Makaron ugotuj al’ dente w osolonej wodzie, gorący wrzuć na patelnię, wymieszaj z pomidorkami i świeżymi listkami bazylii. Na makaronie ułóż porcje ryby, oprósz uprażonymi na złoto, na suchej patelni migdałami.
Porcja dla 2 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5