Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowana dorada na makaronie z pomidorami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Natkę pietruszki posiekaj, wymieszaj ze skórką otartą z cytryn, rozdrobnionym ząbkiem  czosnku i łyżką oliwy. Tak przygotowanym farszem napełnij przyprawione solą i pieprzem dorady. Wierzch ryb skrop oliwą, upiecz na grillu (lub patelni grillowej), do zezłocenia skórki.
    2. Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj przepołowione pomidorki, krótko przesmaż.
    3. Makaron ugotuj al’ dente w osolonej wodzie, gorący wrzuć na patelnię, wymieszaj z  pomidorkami i świeżymi listkami bazylii. Na makaronie ułóż porcje ryby, oprósz uprażonymi na złoto, na suchej patelni migdałami. 

    Porcja dla 2 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów