Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Cassata malinowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wyjmij lody z zamrażarki. Prostokątną formę na keks wyłóż papierem do pieczenia (tak, by brzegi wystawały poza formę) i posmaruj dżemem figowym. Plastry biszkoptu ułóż na dnie formy i wzdłuż jej dłuższych boków.
    2. Na cieście ułóż warstwę lodów, a na lodach kolejną warstwę ciasta. Wierzch posmaruj resztą dżemu figowego i przykryj papierem, zbliżając do siebie końce arkusza, którym wyłożona jest forma. Dociśnij lekko, by wyrównać lodowe nadzienie.
    3. Cassatę wstaw do zamrażarki. Przed podaniem wyjmij z formy i pokrój na kawałki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos