Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Spaghetti puttanesca z małżami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron wrzuć do wrzącej, posolonej wody i ugotuj al dente, korzystając ze wskazówek na opakowaniu. W rondelku rozgrzej oliwę i zrumień na niej cebulę oraz czosnek. Wrzuć małże i duś je pod przykryciem przez ok. 5 minut. Następnie wybierz 4 najładniejsze i odłóż je, a resztę wyjmij z muszli.
    2. Mięso małży włóż ponownie do rondelka, dodaj przecier pomidorowy z bazylią i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu. Następnie dodaj oliwki, pietruszkę, bazylię i gotuj całość przez 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
    3. Odcedź spaghetti i wymieszaj dokładnie z przygotowanym sosem. Udekoruj świeżymi liśćmi bazylii i małżami w muszlach. Posyp tartym parmezanem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów