Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Makaron wrzuć do wrzącej, posolonej wody i ugotuj al dente, korzystając ze wskazówek na opakowaniu. W rondelku rozgrzej oliwę i zrumień na niej cebulę oraz czosnek. Wrzuć małże i duś je pod przykryciem przez ok. 5 minut. Następnie wybierz 4 najładniejsze i odłóż je, a resztę wyjmij z muszli.
- Mięso małży włóż ponownie do rondelka, dodaj przecier pomidorowy z bazylią i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu. Następnie dodaj oliwki, pietruszkę, bazylię i gotuj całość przez 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
- Odcedź spaghetti i wymieszaj dokładnie z przygotowanym sosem. Udekoruj świeżymi liśćmi bazylii i małżami w muszlach. Posyp tartym parmezanem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5