Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Dorady umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dobrze naostrzonym nożem ponacinaj z obu stron na ukos. Ryby posól w środku i na wierzchu, a następnie natłuść z obu stron odrobiną oliwy.
- Ułóż je na gorącym grillu (lub patelni grillowej) i smaż z każdej strony przez 5-7 minut. W międzyczasie podsmaż posiekany czosnek na 2 łyżkach oliwy. Gdy się zeszkli, dodaj masło, poczekaj aż się stopi i wlej wyciśnięty z 1 cytryny sok. Zdejmij ryby z ognia i posyp pietruszką.
- Podawaj z ziemniakami, sosem i pokrojoną w cząstki cytryną.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5