Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Krewetki rozmroź i przypraw solą oraz pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej nieco oliwy i przez 1 minutę, na dużym ogniu smaż krewetki, a następnie odłóż je do innego naczynia. Rozpuść na tej samej patelni margarynę i usmaż na złoto kawałki kurczaka. Dopraw je szczyptą soli i posyp kurkumą. Dodaj cebulę i marchew.
- Duś pod przykryciem przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodaj oba rodzaje małży, podlej bulionem i zagotuj. Do wrzącego bulionu dodaj ryż, pomieszaj i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dodaj czerwoną paprykę i odsączony groszek.
- Zdejmij z ognia, kiedy ryż będzie miękki.Gotowe danie przybierz odłożonymi wcześniej krewetkami i pokrojoną w cząstki cytryną.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5