Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i liście tymianku, dokładnie wymieszaj. Utwórz pośrodku zagłębienie i wlej do niego jogurt wymieszany z czosnkiem. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa, a następnie wyłóż ją na posypaną mąką stolnicę.
- Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się kleić do palców i będzie gładkie i ciągliwe. W miarę potrzeby dodaj trochę więcej mąki. Podziel ciasto na 6 porcji i uformuj kulki, przykryj je ściereczką i odstaw na 15-20 minut.
- Na patelnię nieprzywierającą wlej nieco oliwy i poczekaj, aż się rozgrzeje. Z kulek ciasta uformuj placki. Piecz je na patelni, aż się zarumienią powstaną pęcherzyki powietrza. Gotowy ciepły chleb podawaj z hummusem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5