Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do mielonego mięsa dodaj posiekaną cebulę, 1 łyżkę posiekanej mięty, skórkę z cytryny, oregano, łyżkę mąki i sól. Dokładnie wymieszaj. Ulep niewielkie kulki i obtocz je w mące. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
- Włóż klopsiki i zrumień je na średnim lub mocnym ogniu, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę. Zmniejsz ogień i smaż mięso pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie przełóż do innego naczynia. Na patelnię wlej jogurt i podgrzej go na wolnym ogniu, systematycznie mieszając.
- Przypraw sos solą i pieprzem, włóż do niego klopsiki. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 5 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią. Gotowe danie posyp natką pietruszki i miętą. Podaj z pokrojoną w plasterki czerwoną cebulą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5