Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Czosnek wymieszaj z pokruszonym liściem laurowym i mieszanką greckich ziół. Dodaj oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotową marynatą polej kotlety i odstaw je w chłodne miejsce na kilka godzin lub na noc.
- Od czasu do czasu przewracaj mięso na drugą stronę. Papryki ułóż na grillu i opiecz je, przewracając od czasu do czasu, aż skóra zarumieni się z każdej strony. Następnie przełóż je do plastikowego woreczka na kilka minut, po czym zdejmij z nich skórę.
- Usuń pestki i pokrój paprykę w paski. W międzyczasie odsącz dokładnie kotlety jagnięce i ułóż je na ruszcie. Piecz z obu stron, polewając od czasu do czasu marynatą. Podaj z pieczoną papryką
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5