Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do pokrojonego mięsa dodaj 1 łyżkę oliwy, cebulę, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki i łyżeczkę tymianku. Podlej całość czerwonym winem, dobrze wymieszaj i odstaw na kilka godzin lub na noc.
- Pokrojony boczek zrumień w rondlu na oliwie. Dodaj następnie dokładnie odsączone z marynaty kawałki mięsa i usmaż na złoto na mocnym ogniu, często mieszając. Przypraw mięso solą i pieprzem, polej marynatą, dodaj passatę. Przykryj rondel i duś danie na wolnym ogniu przez 40 minut.
- W miarę potrzeby podlewaj wodą. Następnie dodaj marchew i oliwki, dopraw do smaku i duś przez kolejne 30 minut, aż mięso i marchew będą miękkie. Przed podaniem posyp danie świeżo posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5