Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Dorady oprósz od zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem. Czosnek pokrój w plasterki. Jabłka pokrój w ósemki, usuń gniazda nasienne i oprósz ziołami prowansalskimi.
- Do środka każdej ryby włóż czosnek, 2 ósemki jabłka, masło i tak przygotowane ryby piecz około 20 min na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.
- Do salaterki wrzuć liście szpinaku, dodaj pokrojone pomidory, obrane i pokrojone awokado, a na wierzchu ułóż kulki mozzarelli. Oliwę dokładnie wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny. Rybę podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu z sałatką polaną przygotowanym sosem.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałaAgata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5