Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowana dorada z sałatką ze szpinaku i mozzarelli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady oprósz od zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem. Czosnek pokrój w plasterki. Jabłka pokrój w ósemki, usuń gniazda nasienne i oprósz ziołami prowansalskimi.
    2. Do środka każdej ryby włóż czosnek, 2 ósemki jabłka, masło i tak przygotowane ryby piecz około 20 min na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. 
    3. Do salaterki wrzuć liście szpinaku, dodaj pokrojone pomidory, obrane i pokrojone awokado, a na wierzchu ułóż kulki mozzarelli. Oliwę dokładnie wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny. Rybę podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu z sałatką polaną przygotowanym sosem.

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałaAgata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów