Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg łososiowy na koperkowym puree z sosem pieczarkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, utłucz na gładkie puree z mlekiem, masłem i drobno posiekanym koperkiem. Trzymaj w cieple.
    2. Pieczarki pokrój na ćwiartki, obsmaż na złoto. Zalej winem, odparuj. Dolej śmietankę, gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
    3. Filety ryby przypraw solą i pieprzem, obtocz lekko w mące i usmaż na złoto na mieszance masła i oleju. Podawaj na puree z ciepłym sosem pieczarkowym. 

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałaAgata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos