Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso z indyka przełóż do miski, dodaj natkę, jajko, bułkę tartą, sok i skórkę z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zwilż dłonie wodą i uformuj małe kuleczki, na jeden kęs. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy.
- Pulpeciki smaż ok. 5-7 min na średnim ogniu, co chwilę potrząsając patelnią. Po tym czasie przełóż je na talerz.Na tej samej patelni, rozgrzej 1 łyżkę oliwy, dodaj utarty czosnek i smaż 1 min. Następnie wlej śmietanę, kiedy zacznie się gotować, dodaj pesto oraz podsmażone wcześniej pulpeciki. Po 1 min wsyp parmezan i pomidorki, dopraw solą i pieprzem.Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Odcedź, zostawiając 6 łyżek wody z gotowania makaronu. Sprawi ona, że sos będzie idealnie kremowy. Wymieszaj sos z pulpecikami, makaronem i wodą z gotowania. Posyp parmezanem.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5