Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sajgonki z sałatka z pora, jabłka i kolendry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Zamrożone sajgonki smaż w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu ok. 7 min, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę. Pamiętaj, by smażyć jednorazowo nie więcej niż 3 sztuki, inaczej staną się twarde i zbyt nasiąknięte tłuszczem.
    2. Gdy będą miały złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pokrojonego pora i jabłka umieść w misce. Dodaj kolendrę i pastę Sambal Oelek. Wymieszaj. Sałatkę ułóż na środku talerzu, na niej połóż usmażone roladki.
    3. Sos chilli podaj oddzielnie w małej miseczce.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów