Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krewetki vannamei w kokosowym sosie chilli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem trzcinowym, pieprzem i listkami limonki. Dodaj trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku sosem rybnym i sokiem z 1 limonki.
    2. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, po czym dodaj do sosu. Krewetki rozmroź, umieść na sicie, wypłucz pod bieżącą wodą i usuń ogonki. Do gotującego się sosu dodaj krewetki i fasolkę szparagową.
    3. Gotuj na wolnym ogniu ok. 10 min. Danie podawaj z ryżem jaśminowym i połówką limonki. Do dekoracji użyj listków kolendry i chilli.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów