Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piersi z kaczki umyj, osusz i delikatnie ponacinaj skórę. Natrzyj je solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni skórą do dołu przez ok. 10 min, by tłuszcz się wytopił. Miód wymieszaj z sosem ostrygowym, sojowym i przyprawą 5 Smaków, dodaj połowę imbiru i część oleju kokosowego. Powstałą marynatą natrzyj piersi z kaczki i odstaw je na 30 min.
- Następnie ułóż je skórą do góry w naczyniu żaroodpornym, przykryj pokrywką i wstaw na 45 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Fasolkę szparagową ugotuj w wodzie z solą i cukrem. Fasolkę, kapustę i kiełki usmaż na pozostałym oleju kokosowym z imbirem i sosem ostrygowym. Dopraw solą i pieprzem.
- Warzywa wyłóż na środek talerza, na nich połóż pierś z kaczki. Całość polej podgrzanym sosem Hoisin.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5