Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Antrykot w sosie ostrygowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso zamarynuj w oleju kokosowym i pieprzu, pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Następnie obsmaż je na patelni grillowej (po ok. 3 min z każdej strony) i przełóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 15 min.
    2. Marchewkę i fasolkę gotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Cebulę, imbir i czosnek podsmaż na oleju sezamowym, dopraw pieprzem, dodaj ugotowane warzywa, kapustę i 1,5 szklanki wody.
    3. Doprowadź do wrzenia stale mieszając. Warzywa dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym i cukrem trzcinowym. By zagęścić sos, do warzyw dodaj zawiesinę sporządzoną ze skrobi ziemniaczanej i 3 łyżek wody. Zagotuj, energicznie mieszając. Steki podaj z sosem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów