Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso zamarynuj w oleju kokosowym i pieprzu, pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Następnie obsmaż je na patelni grillowej (po ok. 3 min z każdej strony) i przełóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 15 min.
- Marchewkę i fasolkę gotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Cebulę, imbir i czosnek podsmaż na oleju sezamowym, dopraw pieprzem, dodaj ugotowane warzywa, kapustę i 1,5 szklanki wody.
- Doprowadź do wrzenia stale mieszając. Warzywa dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym i cukrem trzcinowym. By zagęścić sos, do warzyw dodaj zawiesinę sporządzoną ze skrobi ziemniaczanej i 3 łyżek wody. Zagotuj, energicznie mieszając. Steki podaj z sosem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5