Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek bavettew sosie pieprzowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki natrzyj solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju kokosowego, włóż do miski i odstaw na 30 min (w temperaturze pokojowej). Smaż na patelni grillowej ok. 4 min z każdej strony (jeśli chcesz, by mięso było bardziej wysmażone, możesz wstawić je dodatkowo na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C).
    2. Paprykę, białą część cebuli, czosnek i imbir usmaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym. Zalej wywarem, dopraw grubo mielonym pieprzem, sosem sojowym, sosem ostrygowym, olejem sezamowym i cukrem trzcinowym. Sos zagęść zawiesiną ze skrobi ziemniaczanej rozprowadzonej w 3 łyżkach wody – pamiętaj, by dodawać ją małym strumieniem, energicznie mieszając sos.
    3. Mięso połóż na środku talerza, polej sosem z warzywami. Udekoruj zieloną częścią dymki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów