Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Steki natrzyj solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju kokosowego, włóż do miski i odstaw na 30 min (w temperaturze pokojowej). Smaż na patelni grillowej ok. 4 min z każdej strony (jeśli chcesz, by mięso było bardziej wysmażone, możesz wstawić je dodatkowo na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C).
- Paprykę, białą część cebuli, czosnek i imbir usmaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym. Zalej wywarem, dopraw grubo mielonym pieprzem, sosem sojowym, sosem ostrygowym, olejem sezamowym i cukrem trzcinowym. Sos zagęść zawiesiną ze skrobi ziemniaczanej rozprowadzonej w 3 łyżkach wody – pamiętaj, by dodawać ją małym strumieniem, energicznie mieszając sos.
- Mięso połóż na środku talerza, polej sosem z warzywami. Udekoruj zieloną częścią dymki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5