Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łososia i cukinię pokrój w kostkę. Na długie wykałaczki nadziewaj naprzemiennie rybę, kawałki cukinii i pomidorki. Skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Usmaż na grillu lub patelni, aż składniki lekko się zarumienią.
- Z pomidorów wytnij gniazda nasienne. Pokrój wraz z ogórkiem i cebulą na bardzo małą kostkę. Wymieszaj z bazylią, rozdrobnionym czosnkiem, oliwą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, przelej zimną wodą. Wymieszaj z oliwą, natką pietruszki i skórką cytrynową. Przypraw do smaku. Podawaj na zimno jako dodatek do ryby.
Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5