Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na patelni (na oliwie) zeszklij drobno posiekany por, dodaj pokrojone w małą kostkę marchewkę i paprykę. Smaż kilka minut na małym ogniu.( czas trwania 5 min)
- Warzywa zasyp soczewicą, dodaj liść laurowy i zalej płynem (bulionem lub wodą). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka (nierozgotowana). Przypraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie mieszanką curry.( czas trwania 15 min)
- Rybę przypraw do smaku, obtocz w mące (strzepnij jej nadmiar). Usmaż ją z obu stron na złoto, podawaj na ciepło z soczewicą. Posyp natką pietruszki. ( czas trwania 10 min)
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5