Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łososia pokrój w ok. 3 cm kostkę, natrzyj oliwą, przypraw i usmaż na patelni grillowej. (czas trawania 10 min)
- Do wysokiego naczynia wbij jajko (dokładnie umyte, świeże), wlej olej, dodaj musztardę, szczyptę soli i odrobinę soku z cytryny. Włóż blender, by dotykał dna naczynia i ruszaj w górę i w dół, aż masa zgęstnieje. Tak powstały majonez przypraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem. (czas trwania 15min)
- Tortille podgrzej na patelni, do środka włóż ciepłego łososia, rukolę, cząstki pomidorów, plasterki ogórka i piórka cebuli. Polej sosem, zwiń. Czas trwania 10 min)
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5