Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krem z ciecierzycy z sałatką z owoców morza

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Tradycyjna kuchnia Toskanii jest prosta, pełna warzyw i aromatycznej oliwy z oliwek. Popularny w tym regionie krem z ciecierzycy to rozgrzewające i łatwe do przygotowania danie, które będzie smakowało w zimne jesienne dni. Podsmażone owoce morza dodadzą mu smaku i sprawią, że potrawa stanie się nieco bardziej wyszukana. 

    1. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej przez 2-3 min cebulę. Dodaj odsączoną ciecierzycę, bulion i rozmaryn. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny.
    2. Następnie usuń gałązki rozmarynu, a ciecierzycę zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Na patelnię wlej 2 łyżeczki oliwy i podsmaż przez 2-3 minuty odsączoną sałatkę z owoców morza.
    3. Krem z ciecierzycy przełóż do salaterki, na wierzchu połóż owoce morza, polej odrobiną oliwy z oliwek.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów