Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bacalhau à Lagareiro - Dorsz à Lagareiro

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki umyj, przełóż do garnka, zalej wodą i dopraw solą. Gotuj do miękkości. Płaty dorsza dokładnie osusz, a następnie grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zacznie się lekko „otwierać”.
    2. Umieść je w naczyniu żaroodpornym, posyp czosnkiem i podlej oliwą. W międzyczasie odcedź ugotowane ziemniaki, osusz je ręcznikiem i posyp niewielką ilością soli morskiej. Nakryj je ręcznikiem i uderz lekko tłuczkiem każdy z nich.
    3. Rozmieść ziemniaki wokół dorsza i wstaw do piekarnika nagrzanego do 165°C. Zapiekaj około 15 minut. 

    Czas przygotowania potrawy około 70 min. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów