Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ukośnie natnij skórkę pstrągów. Ryby przypraw solą i pieprzem. Każdą nafaszeruj ½ pęczka natki pietruszki (całymi gałązkami), kilkoma plasterkami czosnku oraz łyżeczką masła. Zawiń w folię aluminiową i piecz na grillu ok.15 min, z obu stron. (Czas trwania około 25min )
- W rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę, dodaj rozdrobnione oliwki i sok z ½ cytryny. Przypraw pieprzem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z 1 łyżką masła. Sosem polej świeżo pieczone ryby. (Czas trwania około 10 min )
- Ziemniaki ugotuj do miękkości, utłucz ze śmietanką i skórką z 1 cytryny na gładkie puree. Dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny, wymieszaj, podawaj z rybą oprószone siekaną natką pietruszki. (Czas trwania okło 25 min )
Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5