Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Polędwica z dorsza na gulaszu warzywnym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W naczyniu do zapiekania rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Salami pokrój w paseczki, przesmaż na chrupko. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy lekko zmięknie, dodaj pokrojoną cukinię. Smaż 5 minut, co jakiś czas mieszając.
    2. Zalej passatą pomidorową, przykryj i duś ok. 10 minut. Przypraw do smaku.
    3. Chleb zmiksuj w blenderze z tymiankiem i 2 łyżkami oliwy na “kruszonkę”.  Na warzywnym gulaszu ułóż kawałki ryby. Ich wierzch przypraw, posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika nagranego do 200°C na ok. 15 minut. Piecz, aż wierzch lekko się zarumieni. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów