Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W naczyniu do zapiekania rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Salami pokrój w paseczki, przesmaż na chrupko. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy lekko zmięknie, dodaj pokrojoną cukinię. Smaż 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Zalej passatą pomidorową, przykryj i duś ok. 10 minut. Przypraw do smaku.
- Chleb zmiksuj w blenderze z tymiankiem i 2 łyżkami oliwy na “kruszonkę”. Na warzywnym gulaszu ułóż kawałki ryby. Ich wierzch przypraw, posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika nagranego do 200°C na ok. 15 minut. Piecz, aż wierzch lekko się zarumieni. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5