Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Warzywa: marchew, seler i pietruszkę przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop oliwą, dopraw czosnkiem, ostrą papryką i solą. Piecz około 30 min, aż warzywa będą miękkie.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp czerwoną cebulę. Podsmaż, aż zmięknie przez 2-3 min. Dodaj mięso, smaż ok. 5-7 min, aż się zetnie i lekko zarumieni. Następnie wsyp fasolę, przemieszaj i zalej przecierem pomidorowym. Dopraw ostrą papryką i solą, duś przez 5 min na małym ogniu.
- Zwiększ temperaturę piekarnika do 200°C. Na placki tortilli wyłóż nadzienie (mięso mielone, pieczone warzywa, ser, liście kolendry), przykryj drugim plackiem. Zapiekaj przez ok. 15 min, aż tortille będą chrupiące, a ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika, pokrój w trójkąty. Podawaj z jogurtem do maczania.
Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5