Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pilaw z kurczaka podany z sałatą, rzodkiewką i śmietaną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozgrzej olej. Przesmaż na nim mięso, przez 4-5 min. Kiedy się zrumieni, dodaj cebulę,  po minucie czosnek. Smaż dodatkowe 2 min. Kolejne składniki dodawaj jeden po drugim, ale już nie mieszaj, potrawa powinna mieć widoczne warstwy. Na każdym etapie dopraw danie szczyptą soli oraz ostrej papryki. Dołóż kolejno: ryż, pomidory, marchew i na końcu jabłka. Podlej wywarem tak, aby sięgał do 1/3 wysokość dania. Duś pod przykryciem, 40-45 min na małym ogniu. Podawaj z natką pietruszki 15 min po przygotowaniu, aby wszystkie smaki się przeniknęły.
    2. W czasie kiedy pilaw się dusi przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj warzywa: liście sałaty, rzodkiewkę oraz ogórka. Śmietanę wymieszaj z koperkiem, skórką, miodem, dopraw solą i pierzem.
    3. Pilaw podawaj z sałatką, doprawioną sosem na bazie śmietany.

    Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów