Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Plastry mięsa wołowego rozbić cienko tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą.Na każdym położyć kawałek ogórka, kiełbasy, boczku, cebuli i papryki. Zawinąć i spiąć wykałaczkami.
- Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do rondla (razem z tłuszczem ze smażenia). Podlać 1,5 szklanki gorącej wody lub bulionu warzywnego, dodać suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.
- Dusić na wolnym ogniu około 1-1,5 godziny (do miękkości). W razie konieczności podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Zrazy podawać z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 godz.
Ilość porcji: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5