Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Grzyby namoczyć w letniej wodzie. Po godzinie odcedzić, przełożyć do rondelka, zalać wywarem i gotować 15-20 min. Doprawić solą i pieprzem, odstawić. Żurawinę zalać 125 ml wrzątku, odstawić na 15 min, po tym czasie odsączyć.
- Polędwiczkę natrzeć solą, pieprzem i musztardą, oprószyć ziołami prowansalskimi, przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić na 30 minut. Grzyby podsmażyć na rozgrzanym maśle.Polędwiczkę piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczoną pokroić w plastry.
- W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polędwiczkę podawać z roztopioną czekoladą, posypaną grzybami i żurawiną. Udekorować koperkiem.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz. 45 min
Ilość porcji: 2-3
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5