Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w occie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, ziaren jałowca oraz czosnku. Odstawić na 2-3 godziny.Na patelni rozgrzać olej z masłem.
- Podsmażyć mięso na rumiany kolor przez 7-8 minut. Dodać cebulę, smażyć dodatkowe 5 minut. Następnie oprószyć mąką i zalać winem. Kiedy odparuje połowa objętości, wlać 400 ml wody.
- Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, po czym wsypać pieczarki, dodać musztardę, koncentrat pomidorowy oraz śmietankę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Najlepiej podawać z bagietką.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz. 40 min + 2-3 godz. marynowania
Ilość porcji: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5