Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w ginie, jałowcu, rozmarynie,czosnku i 1 łyżce oleju. Odstawić na 2-3 godziny.W garnku rozgrzać masło z pozostałym olejem, a kiedy zacznie się pienić, wsypać mięso z marynatą. Smażyć 5-7 minut, aż każdy kawałek się zarumieni.
- Następnie dodać cebulę, marchew, pietruszkę i seler. Oprószyć mąką i smażyć dodatkowe 2 minuty. Dodać grzyby, całość zalać bulionem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, przez 90 minut, aż mięso będzie miękkie.
- Podawać z kaszą jęczmienną i sałatą ze śmietaną.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz. 50 min + 2-3 godz. marynowania
Ilość porcji: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5