Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso przesmażyć przez 5 min wraz z cebulą pokrojoną w piórka (jedną odłożyć) na 2 łyżkach oleju. Podlać bulionem i dusić do miękkości 35-40 min. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać koncentrat, śmietanę, sól i pieprz.
- Zagotować, a następnie odstawić, aby odpoczęło na co najmniej 5 minut. W międzyczasie na patelni na pozostałym oleju podsmażyć kaszę. Dodać 1 cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz kurki.Smażyć jeszcze kilka minut, a następnie podlać wodą i gotować, aż kasza wchłonie płyn. Czynność powtarzać do momentu, aż kasza będzie miękka (ok. 25 min). Odstawić do przestygnięcia, a następnie dodać żółtko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
- Forszmak podawać na kaszy, wierzch posypać startym ogórkiem.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 godz.
Ilość porcji: 4-6
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5