Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki, marchewkę, brokuła i cebulę wymieszać (garstkę małych różyczek brokuła odłożyć). Dodać oliwę oraz słodką paprykę, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i odrobinę soli. Wymieszać i przełożyć do prostokątnej formy. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Czasami mieszać.
- Ryby dokładnie umyć, natrzeć solą i odrobiną pieprzu, skropić sokiem z połówki cytryny. Do środka włożyć masło, natkę pietruszki, pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz odłożone wcześniej i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły.
- Ryby położyć na podpieczonych warzywach i piec dodatkowe 20 minut. Podawać od razu z cząstkami cytryny.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 min
Ilość porcji: 2
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5