Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierogi ruskie z miętą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z mąki z dodatkiem soli, jajka, oleju i 3-4 łyżek wody zagnieść ciasto. Odstawić, by odpoczęło. 1 cebulę podsmażyć na oleju na brązowy kolor. Ugotowane ziemniaki i twaróg przepuścić przez praskę. Dodać cebulę i miętę, wszystko razem wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. 
    2. Ciasto cienko rozwałkować i powykrawać z niego krążki. Na każdy nałożyć kulkę z farszu i uformować pierogi. Pierogi wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim (przez ok. 3 min) pokrojony boczek. 
    3. Kiedy zacznie się rumienić, dodać cebulę, smażyć na średnim ogniu 5-6 min. Pierogi podawać z okrasą, udekorowane miętą.

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 godz.

    Ilość porcji: 2-3 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy