Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Drożdże rozetrzeć z cukrem. Przesiać do nich mąkę, wlać mleko i wbić jajka. Dokładnie wyrobić. Pod koniec wyrabiania dodać roztopione masło i sól. Ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Kiełbasę podsmażyć z kapustą na oleju.
- Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć ok. 7 minut.Wyrośnięte ciasto wyrobić jeszcze raz i rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm. Szklanką o dużej średnicy wykrawać krążki.
- Na każdy nałożyć nadzienie, skleić jak duże pierogi i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia ok. 20 minut, a następnie wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 190°C.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 godz.
Ilość porcji: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5