Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Steki na godzinę przed smażeniem wyjmij z lodówki. Wszystkie składniki panierki oprócz kalafiora wymieszaj w misce. Odstaw na 15 min, aby ciasto się dobrze „przegryzło”. Olej rozgrzej w rondelku, różyczki kalafiora zanurz w cieście. Smaż partiami na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru 3-4 min.
- Kalafiora odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Steki dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Smaż w zależności od wagi ok. 3-4 min z każdej strony, uzyskasz średni poziom wysmażenia. Przed podaniem odłóż steki na 5-7 min na ciepły talerz, żeby odpoczęły.
- W tym czasie wymieszaj jogurt z czosnkiem, koperkiem, sokiem i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Steki podawaj z kalafiorem panierowanym i dipem koperkowym.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5