Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek z panierowanym kalafiorem i dipem koperkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki na godzinę przed smażeniem wyjmij z lodówki. Wszystkie składniki panierki oprócz kalafiora wymieszaj w misce. Odstaw na 15 min, aby ciasto się dobrze „przegryzło”. Olej rozgrzej w rondelku, różyczki kalafiora zanurz w cieście. Smaż partiami na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru 3-4 min.
    2. Kalafiora odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Steki dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Smaż w zależności od wagi ok. 3-4 min z każdej strony, uzyskasz średni poziom wysmażenia. Przed podaniem odłóż steki na 5-7 min na ciepły talerz, żeby odpoczęły.
    3. W tym czasie wymieszaj jogurt z czosnkiem, koperkiem, sokiem i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Steki podawaj z kalafiorem panierowanym i dipem koperkowym.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy