Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zapiekanka z polędwiczek z dorsza pieczarek i jarmużu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, przesmaż na złoto. Liście jarmużu krótko (ok.1 min) obgotuj w osolonej wodzie. Odsącz i dodaj na patelnię z pieczarkami. 
    2. Zalej śmietanką, gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Przypraw do smaku i przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułóż doprawione polędwiczki z dorsza. Skrop oliwą. Posyp posiekanym szczypiorkiem, piecz w temp. 200°C ok. 15 min. 
    3. Podawaj z ugotowanym ryżem.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów