Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczone dorady

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady wypłucz i osusz ręcznikiem kuchennym. Dobrze zaostrzonym nożem zrób dwa nacięcia z każdej strony ryby. Dopraw je od środka solą i sokiem z cytryny. W nacięcia w rybie włóż plasterki cytryny.
    2. Ziemniaki, cebulę, pomidory oraz 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki wsyp do naczynia żaroodpornego, dodaj połowę oliwy, tymianek, szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj, a następnie podlej białym winem. Na wierzchu umieść ryby.
    3. Bułki zmiel w maszynce lub robocie kuchennym z pozostałym czosnkiem i garścią zielonej pietruszki. Rozprowadź na rybie, skrop pozostałą oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 40 minut.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów