Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Porcje dorsza umieść w garnku, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie odcedź i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej z obydwu stron dorsza. Rybę odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i umieść na półmisku, na którym będzie podawana.
- Na tej samej oliwie usmaż na złoty kolor ziemniaki, odsącz je i rozłóż wokół dorsza. Na patelnię wsyp pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj listek laurowy i smaż na średnim ogniu przez 10 minut, aż cebula zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Wyjmij listek laurowy, a cebulę z czosnkiem ułóż na dorszu i ziemniakach. Udekoruj oliwkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5