Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz Narcisa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Porcje dorsza umieść w garnku, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie odcedź i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej z obydwu stron dorsza. Rybę odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i umieść na półmisku, na którym będzie podawana. 
    2. Na tej samej oliwie usmaż na złoty kolor ziemniaki, odsącz je i rozłóż wokół dorsza. Na patelnię wsyp pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj listek laurowy i smaż na średnim ogniu przez 10 minut, aż cebula zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Wyjmij listek laurowy, a cebulę z czosnkiem ułóż na dorszu i ziemniakach. Udekoruj oliwkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów