Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na dno garnka o grubym dnie wlej oliwę. Gdy będzie rozgrzana, krótko obsmaż na niej (przez ok. 3 min) włoszczyznę: marchew, seler, seler naciowy, korzeń pietruszki, a także cebulę. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem, zalej 1,5 litra wody. Gotuj ok. 1 godziny na małym ogniu.
- Ugotowane warzywa pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do zupy. Rybę zmiksuj z koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Z mąki, wody i oleju zagnieć elastyczne ciasto.
- Rozwałkuj cienko, wykrawaj okręgi. Na środek każdego włóż porcję nadzienia. Gotuj ok. 3 min od momentu wypłynięcia, w osolonej wodzie. Podawaj z gorącym bulionem.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5