Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę przypraw solą i pieprzem, obtocz lekko w mące, a następnie w cieście przygotowanym z pozostałej mąki, mleka, jaj i proszku do pieczenia. Usmaż na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Mango obierz, pokrój w małą kostkę. Wymieszaj z drobno posiekaną (czerwoną) cebulą, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku, oprósz ostrą papryką.
- Na odrobinie oliwy zeszklij na patelni drobno posiekaną cebulę. Dodaj ryż i curry, wymieszaj. Zalej 2 szklankami wody, przypraw solą. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Rybę podawaj skropioną sokiem z cytryny, na ciepłym ryżu, z owocową salsą, posypaną posiekaną miętą.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5