Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki dokładnie umyj szczoteczką, pokrój wzdłuż na ósemki. Wymieszaj z oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem. Przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i piecz ok. 25 min w temperaturze 200°C.
- W misce malaksera umieść bagietkę, orzechy, skórkę cytryny, czosnek i oliwę. Zmiksuj pulsacyjnie do konsystencji kruszonki. Dodaj posiekaną natkę i szczyptę soli, wymieszaj.
- Rybę ułóż (skórą do dołu) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu rozłóż porcję kruszonki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 min (można na koniec włączyć funkcję grilla, aby kruszonka mocniej się zarumieniła).
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5