Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab pieczony z warzywami korzeniowymi i goździkami, podany z pampuchami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Schab skrop połową oleju, natrzyj tymiankiem, solą i pieprzem. Ułóż w brytfance, obłóż kawałkami marchewki, selera, pietruszki, pora i cebuli, ząbkami czosnku oraz goździkami. Podlej bulionem i wstaw na 50 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Po upieczeniu odstaw na 15 minut. 
    2. Drożdże rozetrzyj z cukrem i dokładnie wymieszaj z ciepłym mlekiem. Rozczyn odstaw, aby wyrósł. Do mąki dodaj żółtka, rozczyn, sól i roztopione masło. Wyrób ciasto i odstaw je w ciepłe miejsce  do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta uformuj kulki o średnicy 5 cm. Pozostaw je do wyrośnięcia na ok. 30 min. 
    3. W garnku zagotuj niewielką ilość wody (ok. 3 cm wysokości). Umieść w nim specjalny koszyczek lub sitko do gotowania na parze i ułóż na nim pampuchy. Paruj je przez 10-12 minut. Schab podawaj z warzywami z pieczenia oraz pampuchami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów