Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp z prażonymi migdałami, 
kapustą 
i grzybami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Grzyby odsącz z wody i pokrój w paski. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż na nim na złoty kolor cebulę (3-4 min). Dodaj grzyby, smaż 2 minuty. Następnie wsyp kapustę i zalej całość bulionem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka, przez ok. 30 minut. Na koniec dodaj łyżkę masła, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. 
    2. Karpia dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i oleju.  Rybę smaż po 2-3 minuty z każdej strony, po czym odłóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na rozgrzaną suchą patelnię wsyp płatki migdałów. Praż je około minuty, potrząsając w trakcie patelnią, aż się zrumienią. Dodaj łyżkę masła oraz skórkę z cytryny. 
    3. Karpia podawaj na kapuście z grzybami, polanego migdałami z masłem i skórką cytrynową.  Do dekoracji użyj koperku. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów